Theorie

Het verkeer bestaat uit één en al regels. Voordat je praktijkexamen kunt doen, moet je al deze regels eerst kennen. En dus geslaagd zijn voor het theorie-examen personenauto.

 

Leren uit het theorieboek en de praktijk
Je voorbereiden op het theorie-examen doe je door te leren! Zowel uit het theorieboek, als in de praktijk tijdens de autorijlessen. Het VekaBest theorie– entheorievragenboek (of cd-rom) kun je bij mij kopen. En wil je hulp? Dan kunnen we in overleg altijd een privé theorieles plannen.

 

Plan je theorie tijdig, maar niet té vroeg
Je theorie-examen is 1,5 jaar geldig. Dit betekent dat je met het plannen hiervan, rekening moet houden met het tempo van je rijlessen. Als je binnen 1,5 jaar verwacht af te rijden, is er niets aan de hand. Maar gaat dit langer duren, stel je theorie-examen dan liever even uit. Let op: je hoeft dus nog niet geslaagd te zijn voor je theorie om te beginnen met rijlessen. De meeste leerlingen plannen het theorie-examen als ze op ongeveer 1/3 van hun lespakket zitten.

 

48 van 65 vragen goed? Geslaagd!
Het theorie-examen vindt plaats bij het CBR. Het examen duurt ongeveer 45 minuten, en bestaat uit 2 onderdelen met in totaal 65 vragen:

  • Gevaarherkenning: 25 vragen
  • Verkeersregels & verkeersinzicht: 40 vragen.

Om te slagen moet je minimaal 13 van de 25 vragen over gevaarherkenning goed hebben, en 35 van de 40 vragen over verkeersregels en –inzicht. Ben je geslaagd? Dan wordt je theorie-examen elektronisch geregistreerd.

 

Meer weten?
Over inschrijven? Wat je moet meenemen naar het examen? Of de examenvragen? Kijk dan op de site van het CBR.